Jdi na obsah Jdi na menu

Vaření 4. – 6. 7. 2008

 

 

 

Posledního, již šestého ročníku Vaření, se zúčastnili všichni hlavní aktéři. Plán vařícího dne opět hodil na papír Mára a nutno dodat, že jídelní lístek byl opět ukázkou jeho geniality. Obrazek

 

 Skladba chodů byla upravena na základě druhu pokrmu. Sešlo se velké spektrum všech možných jídel: 2 dezerty, 2 polévky, boule, 2 hlavní jídla, 2 menší jídla a jedno masíčko na grilu.

 

 Vše, co bylo ukuchtěno, bylo nesmírné kvality a vynikající chuti (jako každý rok), přesto bych vyzdvihl – zejména kvůli originalitě – 2 díla: Qidovu Vegu a Magion, Obrazek

kde se snoubila chuť pečených brambor, cibule a hrušek a exotické japonské Teryaki od Vajsika, který se inspiroval na stáži v USA. Byl porušen přísný zákaz kuřecího masa - nutno však poznamenat, že ne vinou kuchaře Vajsika, ale špatným zásobením řetězce Kufland!

 

Obrazek

 

 

 

 K nočnímu posezení se podával nakládaný hermelín a utopenci, Kaluguláš zhotovený Qidem se servíroval v neděli k obědu.

 

 Kromě kuchyně a zahrady jsme se nepodívali téměř nikam, čas od času někdo zavítal do místnosti na pravé straně po vstupu do chaty.

 

 

Během dne D došlo také na sportovní aktivity.

Sehrál se první ročník Petangové ligy a Petangového turnaje (reportáž na jiném místě těchto stránek),

 

Obrazek

 

kopaly se penalty

Obrazek

 

a v místním rybníku jsme se skoro všichni smočili.

Obrazek

 

K žádnému zranění nedošlo a skóre v počtu držení penaltových míčů je 2:1 pro sousedy.

 

 Večerní posezení bylo třešní na dortu – proběhlo zhodnocení uplynulé akce, došlo ke konfrontaci názorů z mnoha odvětví (dvou) a sehráli jsme nevinnou parodii na oblíbenou reklamu. Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaření se opět vydařilo a nám nezbývá než se těšit na další ročník, který bude za rok na stejném místě, ve stejném obsazení a ve stejné kvalitě.

 

 

Kvůli malému prostoru není samostatné fotoalbum, proto je zde jen malá ochutnávka z velkého množství fotek.

Obrazek

siesta po o

 

 

 

Obrazekpan gólman

houpačka neustále vytíženaObrazek

ObrazekPan Domácí

ObrazekWhat´s up man?

Obrazekjdem domů

příprava grilluObrazek

Obrazekzas jdem domů

 

 

 

Obrazektakže zase za rok!!!

 

Reportáž z 1. Petangové ligy a 1. Petangového turnaje

 

 

Petangová liga

 Abychom okořenili den, rozhodli jsme se sehrát prestižní klání v náročné hře jménem Petang. Bylo sehráno 15 kvalitních zápasů, systémem každý s každým. Jedno utkání se hrálo na 3 vítězné sady, vítěz bral 1 bod, poražený 0 bodů. Jako bonus mohl každý vsadit žolíka za 1 bod – sázka na jakéhokoli hráče v jakémkoli utkání, kromě svého. Vítěz ligy se mohl těšit na konzumaci 5 čerstvě natočených, vychlazených Blát.

 

Obrazek

 

Mé komentáře k výsledkům:

1. místo – Vajsik – naprosto jasný vítěz stylem start – cíl. Získal 5 bodů a nemusel trefit ani žolíka. Neokusil jediné porážky a stal se po právu prvním, i když lehce překvapivým vítězem prvního ročníku první petangové ligy.

2. místo – Qido - po dvou prohrách na začátku ligy se vzepjal k životnímu výkonu a vyšvihl se na stříbrnou příčku. K tomuto skvělému umístění mu pomohl i vsazený žolík.

3. místo – Kojšik – bronzové umístění je pro něj naprosto famózní, vhledem k tomu, že odehrál celou ligu i následný turnaj s frakturou své dominantní ruky. Díky tomu si vysloužil přiléhavou a řekl bych i roztomilou přezdívku „mrzák“. Svou pravičkou si vyházel zasloužený 3. flek.

4. místo – Mára – největší favorit díky domácímu prostředí a největší překvapení ligy v negativním slova smyslu – do předposledního kola bojoval o 1. místo, ale podlehl psychickému tlaku a nejen, že svůj boj nedotáhl, ale ještě se propadl z 2. na brambory.

5. místo – Vrnda – velké zklamání. I přes studium v oboru nebyl schopen chytit vítězný dech a díky 4 porážkám (velmi těsným!) obsadil předposlední místo. Dodnes nechápe co bylo příčinou neúspěchu…

6. místo – Čermis – outsider ligy svým výkonem nikoho nepřekvapil a obsadil „své“ poslední místo. Jeho neúspěch můžeme přičíst rozpolcené pozornosti, kterou dělil mezi hru a grill.

Během ligových mačů jsme měli to štěstí, že jsme shlédli mnoho krásných petánových momentů. Většina utkání byla velmi těsná a je možné, že příští rok bude pořadí naprosto jiné.

 

 

 

 

Obrazek

 

 

Petangový turnaj

 Na rozdíl od ligy se hrálo vyřazovacím způsobem – play of. Cenou pro vítěze byl panák dle vlastního výběru, zakoupený hráčem na poslední příčce. Do semifinále byli nasazeni 2 největší favorité – Vajsik a Qido. Zbylé dvojice se utkali mezi sebou. Papírové předpoklady se potvrdily a lídři si to opět rozdali o první místo. Tentokrát se však radoval Qido a Vajsik se musel spokojit jen s druhým místem. Třetí příčku obsadil Vrnda, čtvrtou překvapivě Čermis. O poslední místo se utkali Mára s Kojšikem, který už měl znecitlivělé obě ruce. Mára se však nevzpamatoval z umístění v lize a zakončil své vystoupení posledním místem. Turnaj zaznamenal opět vynikající petánové momenty, kterým tleskali všichni přísedící.

Obrazek

 

 

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

Obrazek