Jdi na obsah Jdi na menu

Vaření 2019 - Hvozdnice

Ročník 2019, 16. ročník, se zapíše do dějin zřejmě množstvím práce, jaké bylo odvedeno na zahradě. Jen krátký výčet - elektrický příkop k bazénu, položení kabelu, zavedení kabelu do chráničky, elegantní dovedení elektřiny ke zdroji i k bazénu, sestřih živého plotu, vylití několika set litrů z bazénu, technické zázemí se solárním ohřevem, výměnu zimních pneu a mnoho dalšího. 

Téma ročníku bylo Fastfood a mohli jsme ochutnat následující: Burgry - Vajsik, Langoše - Qido, Cibulový koláč - Vrnda, Burrito - Mára, Obloženou bagetku - Kojšik a nechyběl ani Kaliguláš a nakládaný hemelín. Z jídel bych zmínil skvělé langoše, který byly podávány v tradičním formátu kečup - sýr - česnek

Oslabením byla neúčast Čermise, kterej zbytěčně zůstal doma, protože manželka rodila stejně až v neděli v noci a to by krásně stihnul. No, chybami se člověk učí a příště už snad bude vše jak má být.

Tentokrát nedošlo k žádným soutěžím, veškerá energie směřovala ku práci.. Tématicky bylo v plánu Vaření ála Prostřeno, ale vzhledem k příliš vysoké inteligenci nás pěti, jsme nenašli nit, kterou bychom navázali na dementní pořad. Večery byly stráveny v malebné hospůdce na hřišti i v romantické klasice u rybníka. 

V závěru bylo předjednáno, že za rok, tedy v roce 2010, se bude vařit venku na ohni - 3 kuchaři dohromady, a budou 2-3 polévky. Tématicky tedy něco jako kotlíkové vaření, ale uvidíme, jak se vše vyvine.